Crostini med mozzarella & sardell – smörstekta vita brödskivor en skiva mozzarella och en sardell.
Vi åt snittar som förrätt på restaurangen Den gamle och havet varav en snitt var med just mozzarella och sardell. Det var den godaste av dem – som alla i och för sig var delikata. Snabb och god förrätt eller tilltugg till drinken med ingredienser som i princip alltid finns hemma – i alla fall hos oss.
4 st – 2 portioner
Ingredienser
4 skivor baguette(dygnsgamla) eller 2 skivor formfranska
1 klick smör
60 g mozzarella
4 st sardeller
lite olivolja
svartpeppar, nymalen
ruccola till garnering
Beskrivning
Om formfranska används, skär då bort kanterna.
Hetta upp stekpannan med smör. Lägg i brödskivorna när smöret är brynt och stek båda sidorna. Ta upp brödet och lägg på hushållspapper så lite av fettet sugs upp. Eller strunta i det så blir det mer smörsmak.
Om formfranska används, skär dem rakt över till 2 trekanter.
Skär mozzarellan i tunna skivor. Lägg en skiva mozzarella på varje brödskiva. Rulla ihop sardellerna och lägg en rulle på varje skiva mozzarella. Lägg dem på en tunn bädd av ruccola. Ringla över lite olivolja samt dra ett par varv på pepparkvarnen.
Voilá – klart!
Mozzarella in carrozza och bruschetta med mosade ärtor & bondbönor är andra goda smörgåsar med mozzarella.
Filed under: Italienskt, Smörgåsar | Tagged: antipasto, crostini, förrätt, förrätter, Italienskt, mat, mozzarella, recept, sardell, snittar |
[…] C Caesarsallad med kyckling & bacon Chili Rub Chokladdoppad gräddkola Chokladfondant Chokladkaka à la Karin Chokladmousse med gömda körsbär Citronfromage Citronmarmelad Citronsås Citrusinkokt fänkål Confit Byaldi Couscous, kryddig Couscous med granatäpple & mynta Confiterad kyckling Crema catalana Crostini med mozzarella & sardell […]
[…] Crostini med mozzarella & sardell är vår efterapning av en av förrättens […]
[…] goda smörgåsar: Crostini med mozzarella & sardell, kantarellsmörgås, Bruschetta med mosade ärtor & bondbönor & Mozzarella in […]