Varför nöja sig med en dippsås när man kan ha två? Eller kanske man behöver ännu fler? Den här gjorde jag i alla fall till friterade räkor. Mycket gott!
Ingredienser:
Vatten 1,5 dl
Risvinäger 1/2 dl
Kycklingbuljongtärning 1/2 st
Ingefära 1/2 msk, finhackad
Vitlköksklyfta 1 st, finhackad
Röd chilifrukt 1/2 st, finhackad
Maizena 1/2 msk
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser förutom maizena i en liten kastrull. Koka upp och sjud på mellan värme till ca 2/3 av vätskan återstår. Red såsen med maizena. Den ska vara lite tjockare än en vanlig sås. Det är ju meningen att såsen ska fastna lite lagom på det ni dippar i.
Häll upp såsen i små skålar. Gärna en per person.
Etiketter: mat, recept, sötsur sås, sötsur dippsås, ingefära, dipp, asiatiskt.
Filed under: Asiatiskt, Såser | Tagged: Asiatiskt, dip, dipp, ingefära, mat, recept, sötsur dippsås, sötsur sås |
[…] Dippsås, sötsur med ingefära […]
[…] Dippsås, sötsur med ingefära […]
[…] den här rätten gjorde jag två dippsåser; Mörk sötsur dippsås med koriander och Sötsur dippsås med ingefära. Fantastiskt gott tillsammans! Det här serverades tillsammans med kokt […]