Veckomeny vecka 14

Den här veckan började med thailändskt  igen, efter en härlig thaimiddag borta i lördags. Det blev fläskkött i röd curry – en klassiker och super med nygjord röd currypasta. I helgen blev det japansk middag hemma med temaki till förrätt och friterade tigerräkor med två olika smarriga dippsåser till huvudrätt. De var de absolut godaste friterade räkor vi ätit..! Otroligt gott! Temakin, strutarna av nori blev mycket lyckade och är en favorit från Roppongi. Egentligen kanske vi skulle satsat på malaysiskt, men vi åt thailändskt istället för australienskt förra helgen. Men kanske det kan bli kinesiskt näst nästa F1-helg?! Libanesiskt är i alla fall önskat till helgen efter påsk, vilket är något vi aldrig lagat eller brukar äta ute. Kinesiskt ena dagen och libanesiskt nästa?

Middagar
Fläsk i röd curry med bambuskott, basmatiris samt fisksås med chili
Tagliatelle med kräftstjärtar i dillkryddad syrlig sås 
Rostbiff med potatissallad
 Hamburgare med cole slaw
Friterade tigerräkor, sötsur dippsås med ingefära, mörk sötsur dippsås med koriander, basmatiris
Friterade fiskkakor, mörk sötsur dippsås med koriander, fisksås med chili, basmatiris

Förrätt
Temaki

Lunch
Syrlig fläskkarrésallad

Efterrätter/Fika
Rabarberpaj med vaniljsås
Äppelpaj med vaniljsås

Några va veckans maträtter under vecka 14.

Återigen gav vi oss på äppelpaj, mest för att vaniljsåsen är galet god. Äppelpajen med smuldeg blev god men inte fantastisk. Men för att slippa äta för söt paj och smuldeg så ska jag komma ihåg att om jag bakar smulpaj igen: 75 g smör, 1 msk socker, 3 dl vetemjöl och sedan ca 600-700 g äpplen, 0,5 dl socker och massor av kanel. Jonas tycker om mycket pajdeg och då blir det 1,5 sats av smuldegen.

Efter att sett tv-programmet Leila på landet blev jag sugen på cole slaw och provade Leilas recept. Men det var alldeles för mycket majonässmak och saknade syra. Dock var rostade kummin i jättegott! Sticky lemon wings lockar dock fortfarande.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: