Kycklinggryta med tomat & oliver – frästa kycklinglår med lök, tomat, en skvätt vitt vin, gröna oliver smaksatt med lagerblad, vitlök och timjan.
Mycket god enkel saltsyrlig gryta med en hel drös av gröna oliver som är god till pasta.
4 portioner
Ingredienser
1 kg kycklinglår med ben (6 st)
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1 dl vatten
400 g passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 st lagerblad
1 tsk torkad timjan
3 dl gröna oliver, utan kärna med pimento
salt & peppar
Beskrivning
Skär bort överflödigt kycklingskinn och släng det.
Skala löken och hacka den. Tryck till vitlöksklyftorna hårt med bredsidan av kniven och hacka dem sedan.
Hetta upp ett par matskedar olivolja i en stekpanna Bryn kycklingdelarna på båda sidor tills de får en gyllene färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med utan att löken tar färg.
Tillsätt vitt vin, vatten, smulad hönsbuljongtärning, lagerblad, passerad tomat och oliverna. Låt koka i 15-20 minuter tills kycklingen är färdig.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med fettucine, den bredare bandpastan samt riven parmesan alternativt grana padano
Filed under: Fågel, Kyckling | Tagged: fågel, fågelgryta, fågelgrytor, fågelrätt, fågelrätter, gröna oliver, gryta, grytor, gul lök, huvudrätt, huvudrätter, Kyckling, kycklinggryta, kycklinggrytor, kycklinglår, kycklingrätt, kycklingrätter, mat, middag, middagar, oliver, passerade tomater, pastarätt, pastarätter, recept, timjan, tomat, tomatbaserad gryta, tomatbaserade grytor, varmrätt, varmrätter, vitlök, vitt vin |
Kommentera