Svärfars senapsgravade strömming

Svärfars senapsgravade strömming – inlagda strömmingsfiléer i senapssås med färsk dill.

Kanske godaste ”sillen” på julbordet. I alla fall hur god som helst.

Ingredienser
500 g rensad strömming

Lag
5 dl vatten
0,75 dl ättikssprit (12%)
0,5 msk salt

Senapssås
1 dl senap
3-4 msk socker
2 krm vitpeppar
1 msk vinäger
0,5 dl vatten
2 dl olja
1 dl dill, finhackad

Beskrivning
Lägg filéerna i en lag av vatten, ättikssprit och salt. Låt dem ligga i lagen 4-5 timmar. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.

Blanda senap, socker, vitpeppar, vinäger och vatten. Rör till sist i olja och dill.

Varva strömming och senapssås i en glasburk.

Låt strömmingen stå i kylskåp i 1 dygn.

Strömmingen håller sig ca en vecka i kylskåp.

Annonser

2 svar

  1. […] Smördegsbröd, frasiga Snabbgravad laxfilé i ugn Som Tam Spaghetti al Limone Spaghetti alla Carbonara Spaghetti med sardeller & vitlök Spaghetti med tonfisk Sparris och zucchini – grillat Starkvinsglögg med konjak Stekta Kalamata-oliver med lök Sticky fingers barbecue sås Stomp med soltorkade tomater Svärfars senapsgravade strömming […]

  2. […] sorters sill: Inlagdsill, senapsgravad strömming, fransk löksill, tomatsill, saffranssill, curry och äppelsill, chili och limesill och drömsill. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: