Familjemiddag

Att samla familjen kring en riktigt god middag är härligt. Familj + mat = den ultimata kombinationen. T-benstek ville vi bjuda på och i slutet av veckan har vi varit extra intresserade av väderleksrapporterna, grillväder eller inte… Inte regn, inte regn. Men, men. Först regnade det, sedan snöade det och slutligen uppehåll. Vilken tur!!

Under lördagen blev det en inköpsrunda i Hötorgshallen där vi hämtade upp t-benstek, kalvben och salsiccia som vi ringt och beställt hos Latin Amerikanska Livsmedel i Hötorgshallen.. Salsiccian var utmärkt! Vår favorit bland kötthandlarna som ligger längst inne i vänstra hörnet. Vi valde t-bensstekar med en tjocklek på 4 centimeter den här gången, ca 700 gram per styck. Av kalvbenen skulle det kokas fond som grund till en härlig sås med portvin. När vi ändå är i gång att laga mat länge så är det lika bra att köra på med ett bröd på surdeg. Den här gången gjorde vi surdegen på morgonen dagen innan som under natten fick vila i kylskåpet för att både innan och efter stå framme ett par timmar och bubbla. Vi bakade brödet med pumpa i, denna gång med pumpasorten muscat och både salvia & rosmarin i. Mmmm.. En riktig middag i slow food stil.

Till middagen ett gott vin från Sicilien, Inycon av Syrah från 2007 och flera alkoholfria alternativ naturligtvis. Gott och prisvärt vin..!Till efterrätt goda chokladfondant som vi denna gång gjorde i de nya formarna av silikon. Hur lätt som helst att få upp dem ur formarna!! Till det provade vi att karamellisera ananas efter samma recept som karamelliserad mango. Vi tror och hoppas att alla var mätta och belåtna. Tyvärr missade Anders efterrätten, men hann med att gnaga ett ben innan flygfärden.

 

Huvudrätt
T-bensstek
Grillad salsiccia
Potatisklyftor
Ugnsstekt butternut pumpa med salvia & kanel
Portvinssås
Pumpabröd med parmesansmör

***

Efterrätt
Chokladfondant med karamelliserad ananas och grädde

***

 familjemiddag-081116

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: