Ananaschutney

Till den afrikainspirerade kycklingen ville jag ha en chutney som tillbehör. Valet föll på en ananaschutney inspirerad av Jonas Borssén.

AnanaschutneyIngredienser:

Färsk ananas                 300 g, skuren i mindre bitar
Rödlök                             1 stor, skivade
Vitlöksklyftor                    3 st, skivade
Färsk ingefära                4 msk, riven
Röd chilifrukt                   1 st, skivad
Kokosflingor                    1/2 dl
Äppelcidervinäger           1/2 dl
Farinsocker                      1/2 dl
Salt                                     1 tsk
Vatten                                 1 dl
Kycklingbuljongtärning   1/4

Gör så här:

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter. Ställ chutneyn åt sidan till det är dags att servera.

Etiketter: , , , , .

Annonser

3 svar

  1. […] Ananaschutney Aroniagalette Aroniagrottor Aroniasylt Aroniasylt kryddad med jul Asiatisk marinad till […]

  2. Kul för dig att du kan bli inspirerad av Borssén. Själv blir jag så deprimerad av hans torftiga svenska att entusiasmen helt kommer av sig.

  3. […] serverade kycklingen med kryddig couscousoch ananaschutney – helt otroligt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: