Till den afrikainspirerade kycklingen ville jag ha en chutney som tillbehör. Valet föll på en ananaschutney inspirerad av Jonas Borssén.
Ingredienser:
Färsk ananas 300 g, skuren i mindre bitar
Rödlök 1 stor, skivade
Vitlöksklyftor 3 st, skivade
Färsk ingefära 4 msk, riven
Röd chilifrukt 1 st, skivad
Kokosflingor 1/2 dl
Äppelcidervinäger 1/2 dl
Farinsocker 1/2 dl
Salt 1 tsk
Vatten 1 dl
Kycklingbuljongtärning 1/4
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter. Ställ chutneyn åt sidan till det är dags att servera.
Etiketter: mat, recept, chutney, ananaschutney, ananas.
Filed under: Såser | Tagged: ananas, ananaschutney, chutney, mat, recept |
[…] Ananaschutney Aroniagalette Aroniagrottor Aroniasylt Aroniasylt kryddad med jul Asiatisk marinad till […]
Kul för dig att du kan bli inspirerad av Borssén. Själv blir jag så deprimerad av hans torftiga svenska att entusiasmen helt kommer av sig.
[…] serverade kycklingen med kryddig couscousoch ananaschutney – helt otroligt […]