Sötsur sås med ananas och paprika

Sötsur sås med ananas och paprika – sötsyrlig sås med bitar av röd paprika och färsk ananas kryddad med vitlök, ingefära och chili med sötma från farinsocker och syra från äppelcidervinäger en del tomatpuré.

Ja, det finns ytterligare ett recept på sötsur sås i vår blogg men den här gjordes liiite annorlunda och blev fantastiskt god! När jag lagade den här så serverade jag den till en kyckling smaksatt med thailändska kryddor och ris – mycket bra!

Ingredienser
Gul lök                              1/2
Vitlöksklyftor                    2st
Ingefära                           1 tumme stor bit
Chilifrukt                          1/2 st
Olja                                   2msk
Vatten                               4dl
Kycklingbuljongtärning 1st
Tomatpuré                      1/2 dl
Äppelcidervinäger         1/4 dl
Farinsocker                    ca 4-5 msk
Maizena                           2msk
Färsk ananas                 1/2 stor eller 1 liten
Röd paprika                    1 st

Beskrivning
Hacka lök, vitlök och chilifrukt. Riv ingefäran. Fräs lök, vitlök och chili i oljan. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp. Sätt i tomatpuré, ingefära, socker och vinäger och sjud det sakta några minuter. Smaka av och tillsätt mer socker och vinäger om det behövs. Red såsen med maizena mjölet.

Skär ananasen och paprikan i tumstora bitar. Tillsätt ananasen och paprikan i såsen och låt den sjuda cirka 3 minuter så att ananasen och paprikan blir varm och lite mjukare.

sotsur-sas-med-ananas-paprika

Annons

2 svar

  1. […] S Saffransbröd – saffransdeg Saffransgalette Saffranspannkaka i portionsformar Saffranssnäckor Sallad av bladpersilja, pinjenötter & mozzarella *** Sallad med bladpersilja, mandel och avocado Salsa verde Saltimbocca alla Romana Sardellaioli Sardelldressing Sherrysyltade körsbärshalvor Sherrysås Sill – 3 sorters sill Skaldjursbuljong Skaldjursörtsås Skinkinlindade risottoknyten Snabbgravad laxfilé i ugn Som Tam Spaghetti alla Carbonara Sparris och zucchini – grillat Starkvinsglögg med konjak Stekta Kalamata-oliver med lök Sticky fingers barbecue sås Stomp med soltorkade tomater Svärfars senapsgravade strömming Sås med gräslök och olivoljekokt vitlök Sötsur sås med ananas Sötsur sås med ananas och paprika […]

  2. […] kyckling med en god asiatisk sås som till exempel sötsur sås med ananas och paprika samt kokt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: