Kyckling på saltbädd – saftiga, frasiga kycklinglår med fin sälta efter ugnsstekning på en bädd av grovt salt.
Kycklinglår på saltbädd är en enkel och god rätt som sköter sig själv i ugnen. Det här är en rätt som Jonas lagat många gånger genom åren och som tillhör en av mina favoriter bland kycklingrätter. Enkelt, frasigt och saftigt gott med få ingredienser. Ser lite blek ut – men är såååå god!
Ingredienser
Kycklinglår
grovt salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett cirka 1-1,5 centimeter tjockt lager av grovt salt i botten på en ugnsfast form. Lägg på kycklinglåren.
Stek kycklingen i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Kolla att den är klar, t.ex. genom att sticka i den eller skära ett snitt – vätskan som kommer ut ska vara klar.
Vid servering skrapas eventuella saltkorn bort från varje kycklinglår.

Etiketter: mat, recept, kyckling, kycklinglår, saltbädd, kycklingrätter, ugnskyckling.
Filed under: Fågel | Tagged: fågel, fågelrätter, Kyckling, kycklinglår, kycklingrätter, mat, recept, saltbädd, ugnskyckling, ugnsrätter |
[…] purjolök Kyckling i Piperade ála Piment d´Espelette Kyckling med grönsaker på sizzling plate Kyckling på saltbädd Kyckling Salsa Verde Kycklingchips Kycklinggryta med oliver & körsbärstomat […]