Veckomeny vecka 12

Middagar
Kinesisk marinerad & friterad biff med spiskummin, basmatiris
Löksoppa med timjan samt franskt lantbröd gratinerad med gruyère
Rostbiff, klassisk potatissallad samt tomater och spenat
Kycklingfilé med asienkryddat pistagenötssmör, kryddiga morotsband, basmatiris
Helstekt fläskkarré fylld med knaprigt örtsmör och ugnsbakade persikohalvor, överkokt potatis i ugn….

Efterrätter/Fika
Jordnötskaka
Biscotti di Prato

Några av maträtterna under veckan. Helstekt fläskkarré är en rätt vi konstigt nog glömt bort, men som är helt underbart god och saftig med smarriga persikohalvor som trots att de är konserverade är god.

Det är ont om matlagningsprogram på tv just nu…och det saknar jag. I brist på det blir det halv åtta hos mig, som inte alls är samma grej – men det är i alla fall mat med… Ibland kan det vara riktigt inspirerande. Som den här veckan när det bland annat bjöds på några parmesanbollar med gröna oliver i – helt i min smak och ska provas. För att inte tala om efterrätten med det roliga namnet Cherry Kiss som bestod av körsbärsglass, havrekakor i bitar, chokladsås, vipsad grädde, marshmallows, ett par bilar och toppad med ett riktigt fint körsbär. Verkar rätt mastig, men en liten portion för körsbär och choklad är så gott tillsammans. Körsbärsglass…!! Åh. Antingen får jag vänta till sommaren då det finns körsbär att göra glass av eller kolla om det finns på Gelateria Italiana vid Fridhemsplan.

Surfade runt och fann en lakritsbutik, Lakritsroten, som har butik på Odengatan 15 i Stockholm men även en butik på nätet. De säljer bland annat tjärtabletter som vi är galna i, men även lakristpulver, lakritsrot, lakritste, en halvseg lakrits med violsmak, svart hushållsfärg, violarom. Åh, dit vill jag gå och köpa lakrits snart….

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: