Veckomeny vecka 28

Kollade på Leila bakar som gjorde chokladcheesecake, choklad- och jordgubbsmarmelad, chokladbaguette, choklad- & lavendel cupcakes med choklad- och lavendel frosting…. Mmmm undrar om det finns lavendel att plocka utanför kårcafét..? Kan tänke mig att göra choklad- & körsbärsmarmelad… Vi köpte hallon- & chokladmarmelad från LUXChokladfestivalen förra året och den var mumsig, men med körsbär borde det bli fantastiskt. Kanske ska prova att göra en marmelad med jordgubbar och vit choklad som present till en som sägs älska vit choklad..

Limoncellorisotto visade sig låta godare än det var, tyvärr. Det fanns en viss sötma som jag inte alls gillade. Hämtade mat från Texas och de var som zoombies därinne…och deras pommes frites var inte alls sådär goda som de brukar… Sommarjobbare??

I fredags blev det en trevlig grillkväll. Jag tror det är nytt för i år med fläskytterfilé. Vad tusan kommer det ifrån? Det är inte filé utan en del av fläskkotletten. Lurigt med namnet vilket gör att en del tar den i stället för fläskfilé medan andra tror att det är filé… Mörad ska den vara också.. Vad har de sprutat in? Varför behövs stabiliseringsmedel i köttet? Smaken var det i alla fall inget fel på, grillad på hederlig kolgrill och med god marinad/glaze på med smak av vitlök. Åt också de godaste färskpotatisarna hittills i år, stora och härligt gula.

Middagar
Fläskkarré i röd curry med bambuskott & grön paprika, basmatiris
Falafel med sallad
Limoncellorisotto med grön sparris & räkor
The knock out burger från Texas , Kista foodcourt
Grillad fläskytterfilé, färskpotatis, & tzatziki, sallad
Te med mozzarellasmörgåsar
  

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: