Tomatsås – en enkel och god variant som passar alldeles utmärkt till mortadellarullar.
4 portioner
Ingredienser
2 st vitlöksklyftor
1 st liten gul lök
½ st röd chilifrukt
några basilikastjälkar
några basilikablad
1 krm torkade oregano
2 sardellfiléer – de där som ligger i olja
lite sardellolja, från burken
en skvätt olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
1-2 tsk muscovadosocker (funkar med vanligt)
2 tsk balsamvinäger, eller mer
krossad svartpeppar
salt
Beskrivning
Hacka vitlök, chilifrukt, gul lök, basilikastjälkar, basilikablad, sardellfiléer. Låt dem mjukna i en kastrull, i en skvätt olivolja. Det vill säga låt dem stå där först på medelvärme och sedan på låg värme i alla fall en kvart.
Häll i de konserverade tomaterna, balsamvinägern, sockret, oregano. Låt tomatsåsen stå och puttra svagt i ytterligare en kvart eller längre. Salta och peppra.
Filed under: Italienskt, Såser | Tagged: glutenfri, glutenfritt, huvudrätt, huvudrättr, Italienskt, laktosfri, laktosfritt, mat, middag, recept, sardeller, sås, såser, tomat, tomatsås, varm sås, varma såser |
[…] förrätt, huvudrätt, mat, Mortadella, mortadellarullar, mozzarella, recept, rullader « Tomatsås Veckomeny vecka 47-48 […]
[…] paprikasås att servera till pasta som variation till tomatsås. Grillad paprika ger en mjukare smak. Det är många vitlöksklyftor i recepetet, men ugnsbakad […]
[…] wokade med nudelsoppa tomater, ugnsbakade med vitlök, apelsin & olivolja Tomatpesto Tomatsås Tom Yam Goong – räksoppa Tom Yam Goong med kokosmjölk Tonfisktartar med rom, vaktelägg och […]