Kyckling Salsa verde

Kyckling salsa verde -ugnsstekta kycklinglår i grön örtig sås av persilja och basilika med en skvätt vitt vin, kycklingbuljong samt kryddad med vitlök, sardeller, chili och citron.

Salsa verde är ju egentligen en kall grön smakrik sås som kan serveras till olika tillbehör. Det här är en varm variant som jag brukar göra ibland. I det här fallet tillsammans med kyckling men det går också med annat kött såsom till exempel karrékotletter.

Ingredienser:
Kycklinglår                     ca 900 g
Olivolja
Vitlök                               3 klyftor
Sardeller                        6 filéer
Chili                                1/2-frukt
Vitt vin                              1 dl
Vatten                              1,5 dl
Kycklingbuljong            1/2 tärning
Citron                              1/2
Persilja                           1 kruka
Basilika                          1/2 kruka
Salt
Peppar

Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra kycklingdelarna. Lägg bitarna med skinnsidan upp i en ugnssäker form som du har smort in med lite olivolja. Droppa lite olivolja på kycklingen och sätt in i ugnen ca 25 minuter.

Medan kycklingen är i ugnen så gör man såsen. Hacka vitlök, chili och sardeller. Låt det smälta några minuter i en varm traktörpanna med lite olivolja i. Vitlöken ska inte få färg. Tillsätt vitt vin, vatten, buljong tärning och pressad citron och låt det koka upp. Hacka örterna och tillsätt de till såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Lägg i kycklingdelarna och låt de sjuda i såsen cirka 5 minuter.

Servera med kokt pasta!

Annonser

3 svar

  1. […] potatismos och skirat smör Friterad kyckling med ris, sötsur sås och kinakålsallad Ceasarsallad Kyckling salsa verde med färsk pasta, […]

  2. […] Piperade ála Piment d´Espelette Kyckling med grönsaker på sizzling plate Kyckling på saltbädd Kyckling Salsa Verde Kycklingchips Kycklinggryta med oliver & körsbärstomat Kycklingleverpastej Kärleksmums […]

  3. […] upp den saltsyrliga såsen med. Den här kycklinggrytan är en härlig medelhavsrätt i nivå med kyckling Salsa Verde. Receptet på Riveriakyckling är hämtat från senaste numret av Buffé, med några smärre […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: