Rabarberglass

Rabarberglass – gräddig hemgjord glass med färska nykokta rabarber.

Rabarber rabarber rabarber – nu är det äntligen rabarbersäsong igen. Vi har ett vilt växande rabarberstånd bakom huset som vi bara måste äta upp. Det finns så mycket gott med rabarber: rabarberpaj, rabarber- hallonpaj, rabarber och vingelé, rabarberkräm, rabarberdrinkar…och nu rabarberglass. Rabarbersorbet är nog också gott – syrlig och isande frisk. Häromdagen såg vi ett recept på en rabarbersås till fisk. Det ska vi prova någon dag. Men över till rabarberglassen, som vi gör i vår glassmaskin.

Det här är en gräddig rabarberglass med små mosiga rabarberbitar kvar. Jag använder eget vaniljsocker, den här gången ganska svagt. Utöka vaniljsockret till en tesked om vanlig strösocker används.

Hmm, dock märkte jag när det var serveringsdags att vi inte hade en sådan där glasskopa som gör fina kulor. Jag gjorde ett fåfängt försök med melonkuljärnet – som vi av någon anledning har två av fastän vi knappt äter melon. Bra jobbat på Ikea.. I alla fall blev det väldigt små kulor, som synes.Gräddig rabarberglass.

6 portioner – ca 8-9 dl

Ingredienser
300 g rabarber, späd (5-6 dl)
0,5 dl vatten
1 dl socker som legat med vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
0,5 tsk vaniljsocker

Beskrivning
Skiva rabarbern i tunna skivor. Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt svalna.

Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker. Rör ner rabarbern och äggblandningen i grädden.

Kör smeten i glassmaskin. Frys i minst 3 timmar.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] Rabarberglass Rabarberpaj Rabarber och vingelé Ratatouille Risotto – grundrecept Risotto alla Milanese med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: