Marsalasky – riktigt snabb skir skysås med underbar söt Marsala som grund och smak.
Marsalaskyn är ganska söt och passade fint till parmainlindad laxfilé som är en saltig rätt. Med torr marsala hemma görs istället denna goda marsalasås.
2 portioner – drygt 1,5 dl
Ingredienser
1,5-2 dl marsala, Vecchioflorio Marsala Superiore
0,5 st hönsbuljongträning
50 g smör
Beskrivning
Koka upp marsala och smula i hönsbuljong. Låt reducera till strax över en deciliter sky.
Dra av plattan och vispa i smöret. Servera.
Etiketter: mat, recept, marsala, marsalasås, sås, marsalasky, italienskt.
Filed under: Italienskt, Såser | Tagged: Italienskt, marsala, marsalasås, marsalasky, mat, recept, sås, sky, skysås, vinsås, vinsåser |
[…] & glaze med jultouch till revbensspjällen Marsalakokta körsbär med ägg av panna cotta Marsalasky Marsalasås Marsipan Marsipankulor, fikon- & konjaksfyllda rullade i choklad Marsipanrulle, […]
[…] parmaskinka som bräcks i ugnen med smak av timjan. Gott tillsammans med färskpotatis och enkel marsalasky. En riktigt huvudfestlig […]