Asiatisk marinad till revbensspjäll

Sötsaltsyrlig asiatisk marinad till revbensspjäll som sedan serveras som sås.

Citronsaften kan bytas ut mot ättika. Sesamfrön kan läggas i marinaden eller strös ovanpå revbensspjällen innan grillning. För mer styrka kan chilimängden fördubblas.

Vi brukar servera marinadsåsen ovanpå kokta nudlar – mycket gott.

3 dl

Ingredienser
3/4 dl japansk soja
1/4 dl kinesisk soja
3/4 dl mörk sirap
1,5 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk solrosolja
3 msk ingefära, finhackad
5 st vitlökar, finhackade
1 röd chilif, finhackad
2,5 msk citrongräs, finhackat
2,5 msk pressad citron

Beskrivning
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt revbensspjällen marinera i marinaden, helst ett dygn.

Häll över marinaden i en kastrull innan revbensspjällen grillas på grill eller i ugn. Koka upp marinaden och servera som sås. Red eventuellt med lite maizenaredning. eller låt marinaden koka ihop så att den blir tjock. En smaksak!

Etiketter: , , , , , , .

Annonser

Ett svar

  1. […] Ananaschutney Aroniagalette Aroniagrottor Aroniasylt Aroniasylt kryddad med jul Asiatisk marinad till revbensspjäll Auberginehalvor Aubergineinvoltini med fetaost, chili och mynta Aubergineröra Auberginesallad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: