Sötsaltsyrlig asiatisk marinad till revbensspjäll som sedan serveras som sås.
Citronsaften kan bytas ut mot ättika. Sesamfrön kan läggas i marinaden eller strös ovanpå revbensspjällen innan grillning. För mer styrka kan chilimängden fördubblas.
Vi brukar servera marinadsåsen ovanpå kokta nudlar – mycket gott.
3 dl
Ingredienser
3/4 dl japansk soja
1/4 dl kinesisk soja
3/4 dl mörk sirap
1,5 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk solrosolja
3 msk ingefära, finhackad
5 st vitlökar, finhackade
1 röd chilif, finhackad
2,5 msk citrongräs, finhackat
2,5 msk pressad citron
Beskrivning
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt revbensspjällen marinera i marinaden, helst ett dygn.
Häll över marinaden i en kastrull innan revbensspjällen grillas på grill eller i ugn. Koka upp marinaden och servera som sås. Red eventuellt med lite maizenaredning. eller låt marinaden koka ihop så att den blir tjock. En smaksak!
Etiketter: mat, recept, marinad, marinadsås, sås, asiatiskt, revbensspjäll.
Filed under: Asiatiskt, Kryddor, Såser | Tagged: Asiatiskt, marinad, marinadsås, mat, recept, revbensspjäll, sås |
[…] Ananaschutney Aroniagalette Aroniagrottor Aroniasylt Aroniasylt kryddad med jul Asiatisk marinad till revbensspjäll Auberginehalvor Aubergineinvoltini med fetaost, chili och mynta Aubergineröra Auberginesallad […]