4 portioner
Grillade aubergineskivor med pestodressing – ett gott tillbehör!
Pestodressing är egentligen pesto fast med mer olja samt lite persilja. Auberginerna blir härligt krämiga av grillningen och blir sedan marinerade i pestodressingen smaksatt med persilja och mynta.
I samma grill kan indirekt och direkt grillning göras samtidigt. Dela upp grillen så att den ena halvan har det glödande kolet och ovanpå där sker den direkta grillningen. Direkt grillning är vanlig grillning. På andra sidan, men mindre kol sker indirekt grillning. Indirekt grilllning blir mer som en ugn. Bra om det är mycket som ska grillas samtidigt.
Ingredienser
1 st aubergine
en skvätt olivolja
Ingredienser pestodressing
ca 1/4 dl basilika, finhackad
1/4 dl persilja, finhackad
2 msk mynta, finhackad
1/4 vitlök, finhackad
0,5 dl olivolja
1/4 dl parmesan, finriven
2 tsk pinjenötter, rostade & hackade
salt & peppar
Beskrivning
Blanda ihop pestodressingen. Smaka av med salt & peppar.
skölj auberginen. Skiva i 0,5 cm tjocka skivor. Pensla olivolja på aubergineskivorna.
Grilla inledningsvis på indirekt grill och sedan på direkt grill. Total grilltid: ca 5-6 minuter – tills de är genomstekta och fått fin färg.
Blanda runt pestodressingen med de grillade aubergineskivorna.
Servera varmt eller ljummet.
Etiketter: mat, recept, aubergine, grillat, pestodressing, tillbehör, mynta.
Filed under: Grönsaker | Tagged: aubergine, äggplanta, grönsaksrätter, Grillat, mat, mynta, pestodressing, recept, Tillbehör |
[…] lax med ingefära, koriander & lime Grekisk potatis Grekisk sallad – Salata Khoriatiki Grillad aubergine med pestodressing Grillad palsternacka med pestodressing Grillade grönsaker Grillade skaldjur med örter, lime och […]