Roppongi igen

Roppongi – vårt val av restaurang när vi vill äta sushi.

Roppongi, Stockholm, har vi ätit många gånger genom åren – vår favorit bland japanska restauranger. Idag var det dags igen, men denna gång avhämtning. Oftast (alltid..?!) blir det Roppongi Special eftersom man får lite av varje: 10 bitar nigiri, några norimaki och en California temaki – den goda noristruten.

Men – det är nu vi kommer till det riktigt dåliga med Roppongi och kanske det enda. När man beställer Roppongi Special för avhämtning får man INTE temaki. Temakin är en läckerhet som ska ätas direkt – därför utesluter Roppongi den vid avhämtning. Vad jag tycker som kund och vad jag vill ha – det struntar Roppongi blankt i. De har bestämt att temakin inte får ingå även om jag uttryckligen vill ha den. California Temakin är det godaste i Roppongi Special. Ughhhaa!

Temaki

Idag beställde vi varsin temaki vid sidan om och påstod att vi bodde alldeles bredvid.. Hmmm… Roppongis vägran att låta oss beställa temaki vid avhämtning lockar fram det sämsta i mig. Vi avnjöt sedan de smarriga strutarna i bilen. Mmmm…fast med en liten bitter bismak av lögn…

Californa temaki – det ska vi prova att göra hemma istället.

Återigen glömde vi säga till att vi inte vill ha sushin med makrill, sill, ansjovis eller vad det nu är.

Roppongi special UTAN temaki.

Just det att förvägras beställa det man vill ha och som finns i köket för att restaurangen tar sig rätten att bestämma åt mig är irriterande. Det är som när vi går ut och äter och en i sällskapet inte vill ha köttet blodigt, inte ens rosa utan helt genomstekt – utan ett spår av liv. Samma sak. En del restauranger vill helt enkelt inte servera rätten. Om nu en i sällskapet vill ha den rätten med köttet genomstekt, torrt, livlöst med de goda tillbehören fullt medveten om att köttet inte kommer till sin rätt i det tillståndet ser jag inga som helst problem i att servera det så – efter kundens uttryckliga önskemål. Snobberi är vad det är!

Kanske vi andra som vill ha köttet blodigt och nästan levande fortsättningsvis ska välja att äta någon annanstans där även den i sällskapet som vill kalasa på genomstekt kött också kan få avnjuta middagen tillsamman med oss. Jag anser inte att man ska behöva gå in i argumentation för att få det som man vill ha det.

Etiketter: , , , , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] totalt oemotståndliga. Jag trodde att det skulle vara en rulle, typ strut med mums i som på Roppongi. Men det visade sig var skurna rullar. Inte heller var det rå entrecôte som jag hoppats. Men om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: