Inlagda jalapenos är ett utsökt tillbehör till t ex tacos eller enchiladas. Det finns att köpa färdigt på mataffärerna men varför inte göra det själv? De här blir dessutom godare! Välj gärna jalapenos med olika färger. Jag valde Jalapeno och Santa Fe Grande. Det gav en otroligt vacker och fräsch blandning i mer eller mindre regnbågens alla färger.
Ingredienser:
Jalapenos ca 400 g
Äppelcidervinäger 1,5 dl
Vatten 1,5 dl
Socker 1,5 msk
Salt 1,5 tsk
Gör så här:
Skölj chilifrukterna. Skär chilin i skivor som är ca 2-3 mm breda. Lägg detta i en kastrull med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt. Koka upp och låt småkoka under lock i 5 minuter. Häll upp i bensoatsköljda burkar med tättslutande lock.
Jag fyllde två burkar som var och en rymde ca 2,5 dl.
Etiketter: mat, recept, inlagd jalapeno, jalapeno, santa fe grande, chili, inläggning, syltad.
Filed under: Amerikanskt, Inläggning, Tex-Mex | Tagged: chili, inlagd chili, inlagd jalapeno, inläggning, jalapeno, mat, mexikanskt, recept, texmex |
[…] lime eller lite saft av citron 0,5-1 klyfta vitlök, finhackad 1 msk gul lök, finhackad 2 skivor inlagd jalapeno efter smak, finhackad 2 tsk tacosås spiskummin efter smak salt & peppar eventuellt färsk […]
[…] Inlagd jalapeno Insalata Caprese – anpassad för […]
[…] av chili själv, antingen med vanlig chilipeppar med eller utan kärnhus och senare med eventuell inlagd jalapeno som hackas i bitar och tillsätts i tomatsalsan. Finns det färska goda tomater används de […]
[…] hackad lite purjolök, blasten, strimlad 1 vitlöksklyfta, finhackad 3 msk tacosås stark 2-3 tsk inlagd jalapenõ, hackad (efter smak) 1 tsk spiskummin 1 tsk oregano salt & […]
[…] ihop sin sjägrässtrut eller som mig en sjögräsrulle och mumsa i sig. I stället för heta inlagda jalapenõs serveras inlagd ingefära och wasabi. Tacomiddag på japanska fast mycket […]