Det här receptet är inspirerat från något jag åt för säkert tio år sedan. Det var en saltimbocca alla Romana med pasta och en jättegod gul vacker sås. Såsen blev gul genom att den gjordes på gul paprika som mixades tillsammans med en hel del smör. Mitt försök att återskapa den blev mycket lyckad!
Ingredienser:
Gul paprika 2 st stora
Smör, rumstempererat 100 g
Vit balsamvinäger 2 msk
Kycklingbuljong 1-2 dl
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Dela paprikorna i fyra delar. Rosta paprikorna i ugnen så att skalet blir nästan svart. Lägg de rostade paprikabitarna i en plastpåse och låt de vila några minuter. Dra av skalet från paprikorna.
Mixa paprikorna och tillsätt det mjuka smöret i klickar. Späd med kycklingbuljong till lämplig konsistens. Smaksätt med balsamvinägern så att syran blir tydlig. Smaka av med salt och peppar.
Etiketter: mat, recept, sås, paprikasås, gul paprikasås.
Filed under: Såser | Tagged: mat, paprika, paprikasås, recept, sås |
[…] Panna cotta med vit choklad Papas arrugadas Paprika- & Olivröra Paprikasoppa med rostad mandel Paprikasås, gul Paprikasås på grillad paprika Parmainlindad laxfilé Parmesansmör Passionsfruktsbrûlée Penne […]