Saltimbocca alla Romana

Saltimobocca alla Romana – fläskfilé med lufttorkad skinka och ett blad salvia.

I stället för kalvsnitzel använder vi fläskfilé av den enkla anledningen att fläskfilé är enklare att få tag i. Kalv är godare – men det här är också riktigt gott. Vi serverar tagliatelle och sherrysås till. Efter att köttet är stekt kan pannan vispas ur med vatten och sedan behövs ingen hönsbuljong i sherrysåsen som för övrigt följs fast med lite mer maizena. Annars kan stekpannan vispar ut med lite torrt vitt vin ooch glänsas av med en stor klick smör som serveras till köttet.

Tagliatelle med gul paprikasås, smörsteka champinjoner samt en enkel sallad på ruccola & zucchini är också mycket gott till..!

Saltimbocca alla Romana är som det låter från Rom, regionen Lazio och en av de klassiska romerska rätterna.

Cirka 700 gram fläskfilé gav 10 större skivor och 3 små. Är man som mig mycket förtjust i salvia kan man dubbla salvian och lägga bladen bredvid varandra och sätta fast dem med tandpetaren. Salviabladet placeras ytterst, men jag har sett att det ibland placeras mellan köttskivan och skinkan. Kanske för att skydda salvian från att brännas. Salvian är dock mycket god knaperstekt.

4 portioner

Ingredienser
8 tunna skivor fläskfilé
8 skivor lufttorkad skinka, prosciutto
8 jämnstora salviablad
smör

Beskrivning
Skär fläskfilén i skivor. Banka försiktigt ut fläskfiléskivorna.

Lägg en skiva skinka och ett salviablad på varje utbankad fläskfiléskiva och fäst dem med tandpetare.

Smält 2 msk smör i en stekpanna. Lägg i köttet och stek dem i 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra mycket lätt. Skinkan är redan salt. Ta och upp köttet och håll det varmt men utan att täcka över det eller håll det varmt i ugnen.

Servera.

Saltimbocca alla Romana på fläskfilé serverad med paprikasås & tagliatelle

Etiketter: , , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. […] i en liten fyrkantig form samt grillade skivor av aubergone och zucchini. Hemma lagar vi ibland Saltimbocca alla Romana på fläskfilé istället för kalv. Till maten tog jag ett glas av huset röda vin, Le Chiare av druvan negroamaro med en släng […]

  2. […] Det här receptet är inspirerat från något jag åt för säkert tio år sedan. Det var en saltimbocca alla Romana med pasta och en jättegod gul vacker sås. Såsen blev gul genom att den gjordes på gul paprika […]

  3. […] pinjenötter & mozzarella *** Sallad med bladpersilja, mandel och avocado Salsa verde Saltimbocca alla Romana Sardellaioli Sardelldressing Sherrysyltade körsbärshalvor*** Sherrysås Sill – 3 sorters […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: