Veckomeny vecka 34

Det började med drömmande i en av Jamie Olivers kokböcker, sedan hittade jag färsk majskolv i affären…och då blev det olika typer av quesadillas… Ionsdags blev jag bortbjuden på middag i onsdags hos Karin & Fredik och då blev det goda tacos med rosévin och senare god likör, god korv, brie och appentzeller – en helt underbart god schweizisk hårdost. Bortamiddag även i torsdags med Emma & KTHarna och då blev det på pastasallad med kyckling & pesto och ja rosévin igen – gott. I lördags var jag bortbjuden på middag hos Linda & Jens med alla mysiga brorsbarn samlade och svägerskan. Vad blev det då? Jo – tacos. Helt galet mycket TexMex denna vecka!

Provade det kinesiska alternativet på speltisdagen. Gillar ju friterad kyckling. Det var gott, men väldigt lite kyckling däri inuti och så är jag så bortskämd med god hemgjord sötsur sås. Ja, fast den tiden är nu förbi. Nudlarna däremot såg både goda ut och doftade smarrigt. Jag ångrade mig när jag kände doften av dem… Provade ny BIB rosévin på syrah, Chill out. Helt okej, men jag glömmer att rosévin verkligen är vin när jag dricker det… Ehum.  Men pokern gick otroligt nog riktigt tokbra ändå, trots att jag hade svårt att räkna markerna.. Roligt att någon mitt i hörde glögg och sedan såg vi framemot hemgjord glögg och lussebullar…redan i agusti. Med det kan sommaren betecknas som slut.

Underbart roligt i alla fall med middagar ute och borta..!!

Efter middagen i helgen åt vi halloncheesecake med röda vinbär då jag fick chansen att baka borta. Gott gott och däremellan sällskapsspel, massor av godis de vunnit på Gröna Lund dagen innan. Vi blandade hot shots i köket, men lyckades inte få det till fina skikt. Svägerskan gick upp och sippade på sin Irish Coffe medan hon väntade på oss. Men sedan kom hon ner och undrade var våra drinkar var. Jag tror hon blev lite paff att vi svept dem och skulle blanda nya under stort fnitter. Det var för länge sedan helt enkelt, så jag får lägga upp en liten beskrivning till nästa gång. Pärondrinken som Linda är bäst på blev däremot som vanligt perfekt. Sedan fick jag jättefina födelsedagspresenter, mer porslin från Rörstrands serie Swedish Grace som jag tycker så mycket om. Så nu har jag fina kaffemuggar till fukosten och fina djupa tallrikar. För pappas födelsedagspengar blir det ett par småskålar från samma serie. Jättekul och stort tack..!

Middagar
Quesadillas, romansallad
Friterad kyckling med sötsur sås, jasminris, Chopstick, Kista foodcourt
Tortillas med köttfärs & klassiska tillbehör
Pastasallad
Quesadilla med koriander
Tacos & tortillas med köttfärs och klassiska tillbehör
Spaghetti med svarta oliver

Lunch
Quesadilla med majs, romansallad

Efterrätter
Ost- & korvbricka
Halloncheesecake med röda vinbär

quesadillaquesadilla med majsquesadilla med korianderHalloncheesecake med röda vinbär

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: