Löksill

Löksill – klassisk inlagd sill i 1-2-3 lag med kryddnejlika, kryddpeppar, morotsslantar och rödlöksringar.

Heminlagd sill är gott och roligt att göra. Jag fuskar och köper inläggningssill och smaksätter som jag vill ha den. Gärna ett par olika sorters sill och därför lägger jag in sill i små burkar. När jag växte upp lade vi in sill till jul och då köpte mamma och pappa sill från tunna och saltade ur innan. Jag har inte kommit dit än, men det vore förmodligen det bästa och säkert billigare. Att lägga in sill med inläggningssill blir dyrare än att köpa färdiginlagd.

Sill äter jag till påsk, midsommar och jul och gärna ett par gånger under sommaren. Det här är en klar sillinläggning, klar i betydelsen genomskinlig till skillnad mot t.ex. senapssill. Löksillen är väl den mest klassiska av inlagda sillar… Jag tycker om att mumsa på både rödlöken och de knapriga morötterna liksom sillen i lagen.

2,5 dl

Löksill - klassisk inlagd sill i 1-2-3 lag med kryddnejlika, kryddpeppar, morotslantar och rödlöksringar.Ingredienser lag
0,25 dl ättika
0,5 dl socker
0,75 dl vatten
4 st kryddnejlikor
1,5 tsk kryddpeppar, en del krossade
0,5 tsk vitpeppar, krossad
1 st lagerblad

Övriga ingredienser
0,5 burk inläggningssill, 105 g
0,5 st röd lök, fint skivad
0,5 morot, skivad

Beskrivning
Skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i 1,5-2 centimeter breda skivor lite på snedden.

Koka upp lagen och låt svalna. Varva sill, röd lök och morot i glasburk. Häll över lag. Klart!

Andra goda inlagda sillar: Romsill, krämig citronsill, citronsill, limesill.

Etiketter: , , , , , , , , , .

Annonser

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: