Romsill – snabb sillinläggning med rom, creme fraiche och lite rödlök.
Lätt att göra och kanske den godaste sillen på julbordet blir romsillen. Nja klassiskt inlagd sill är väl svårslagen. Men säkert en god tvåa för oss som gillar både sill och rom. Romsillen kan lyxas till med löjrom för den som känner för det.
Romsillen passar nog ypperligt även till midsommar.
Ett testlagat recept från ELLE mat & vin, aug-sept, 2008. I originalreceptet var det 100 gram rom, men burkarna med stenbitsrom innehåller 80 gram. Romsillen blev mycket bra och det behövs inte mer rom.
Ingredienser
0,5 st rödlök, finhackad
1 knippe dill, hackad
1 burk Abbas 5-minuters sill (420 g), i bitar
3 dl creme fraiche
svartpeppar
80 g stenbitsrom
Beskrivning
Läs anvisningarna på sillens förpackning. Vanligtvis ska sillen sköljas ett tag i kallt vatten för att få bort en del av sältan.
Blanda rödlök, dill, sill och creme fraiche. Peppra och vänd ner hälften av rommen. Låt sillen stå och dra i ett dygn i kylen. Servera sillen med resten av rommen som garnering.
Etiketter: mat, recept, romsill, sill, silinläggning, julrecept, julmat, julbord.
Filed under: Jul, Midsommar, Påsk, Smårätter, Svenskt | Tagged: Fisk, fiskrätter, julbord, julmat, julrecept, mat, midsommarmat, recept, rom, romsill, Sillfiskar, sillinläggning, stenbitsrom, Svenskt |
[…] Risotto med zucchini och färska bondbönor Rom- & ricottafylld canneloni med spenatsås Romsill Romesco Rosenbladsgelé Rosenkål gräddstuvad med bacon Rosenkål, senapsslungad Rosensocker […]
[…] Mest lästa Marinad och glaze med jultouch till revbensspjällenÄlgköttbullar med rosmarin, enbär och grönpepparMått, omvandling för utvalda ingredienserRomsillÄgghalvor […]
[…] goda inlagda sillar: Romsill, löksill, citronsill, […]
[…] goda inlagda sillar: Romsill, krämig citronsill, citronsill, […]
[…] goda inlagda sillar: romsill, löksill, krämig citronsill, […]
[…] goda inlagda sillar: romsill, löksill, krämig citronsill, […]