Risotto alla Milanese med tryffel och bräckt prosciutto – milanesisk saffransrisotto överringlad med tryffelolja och garnerad med bräckta skivor av italiensk lufttorkad skinka.
Den här risotton ska serveras riktigt, riktigt krämig så att den nästan rinner ut över tallriken och den kan ätas både som förrätt och varmrätt. Vi utgår ifrån receptet på ”Världens bästa ”Risotto…” med några mindre modifieringar och tillägg.
Tillägg och ändringar
1 paket saffran
Ersätt smöret med olivolja (ett par matskedar) samt tryffelolja (ca 1/2 dl)
Prosciutto, 2-5 skivor per person
Ruccola
Pinjenötter
Utöka kycklingbuljongen med ett par deciliter.
Beskrivning
Följ anvisningarna för ”Världens bästa Risotto”. Tillsätt saffran när den första buljongen tillsätts till riset. Istället för smör tillsätter man olja enligt ovan.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Bräck prosciutton i en het stekpanna med lite olivolja i. Låt prosciutton rinna av på hushållspapper.
Lägg upp risotton mitt på tallriken. Strö över lite grovt riven parmesan, ringla lite tryffelolja över risotton samt toppa med nymalen svartpeppar. Lägg några flarn bräckt prosciutto över risotton. Lägg lite ruccola runt risotton och avsluta med att strö över lite rostade pinjenötter.
Smaklig måltid!
Filed under: Italienskt, Risrätter | Tagged: bräckt prosciutto, huvudrätt, huvudrätter, Italienskt, mat, milanesisk risotto, prosciutto, recept, ris, risotto, risotto alla milanese, risrätt, risrätter, saffran, saffransris, saffransristotto, tryffelolja, varmrätt, varmrätter |
[…] Risotto alla Milanese med bräckt prosciutto och […]
Ser riktigt gott ut. Missade att laga italienskt den dagen annars är det kul att laga mat kring ett tema. Kul att du startat egen blogg.
[…] Hamburgare, Texas Kista foodcourt Risotto alla Milanese med bräckt prosciutto Sushi från Sushibar Kirin Stekt falukorv, spaghetti […]
[…] Hamburgare, Texas Kista food court Risotto alla Milanese med bräckt prosciutto Sushi från Sushibar Kirin Stekt falukorv, spaghetti […]
[…] Rabarberglass Rabarberpaj Rabarber och vingelé Ratatouille Risotto – grundrecept Risotto alla Milanese med tryffel & bräckt prosciutto Risotto med zucchini och färska bondbönor Rom- & ricottafylld canneloni med spenatsås […]
[…] Annat sött & gott med saffran: saffransgalette, saffranssnäckor, lussekatter. Och för dem som har saffranmania: musslor i saffran, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt prosciutto. […]
[…] goda recept på risotto: Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras, grundrecept på risotto, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt prosciutto, risotto med zucchini och färska bondbönor, skinkinlindade risottoknyten, […]
[…] eller med risotto: blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras, grundrecept på risotto, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt prosciutto, risotto med zucchini och färska bondbönor, savojkålsrisotto, skinkinlindade […]
[…] med smörbrunne & baconfras, grundrecept på risotto, grönskande risotto, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt prosciutto, risotto med zucchini och färska bondbönor, savojkålsrisotto, skinkinlindade […]