Det här är en spännande variant på den klassiska rätten ”moules Frites”. Första gången jag åt den var på en italiensk restaurang (Capri Due i Stockholm) och det här är min variant av den.
6 portioner som en förrätt.
Ingredienser:
1 kg Blåmusslor
1 msk smör
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 pkt saffran
3 msk persilja
2 msk dragon
1/2 tsk salt
Svarpeppar
Gör så här:
Tvätta musslorna.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Låt löken bli mjuk i smöret i en vid traktörpanna. Det tar ett par minuter. Tillsätt musslorna, vitt vin och rödvinsvinäger. Låt musslorna sjuda under lock 3-4 minuter till de har öppnat sig.
Tillsätt grädde, salt, peppar, saffran och örter. Rör om ordentligt och koka upp och låt det sjuda ca en minut.
Servera i djupa talrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen!
Etiketter: mat, recept, musslor i saffran, musslor, saffran, vitlök, grädde, vitt vin, skaldjur.
Filed under: Franskt, musslor, Nyår, Skaldjur | Tagged: blåmusslor, förrätt, mat, musselrätt, musselrätter, musslor, musslor i saffran, recept, saffran, skaldjur, skaldjursrätt, skaldjursrätter |
[…] av After Eight Morotssallad med citron- och harissadressing Mortadellarullar Mozzarella in carrozza Musslor i saffran […]
[…] musslor är ju så gott och hemma har vi gjort musslor i saffran efter att ätit det på Capri Due, vanliga vinkokta blåmusslor och till sommaren grillade […]
[…] med saffran: saffransgalette, saffranssnäckor, lussekatter. Och för dem som har saffranmania: musslor i saffran, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt […]