Musslor i saffran

Det här är en spännande variant på den klassiska rätten ”moules Frites”. Första gången jag åt den var på en italiensk restaurang (Capri Due i Stockholm) och det här är min variant av den.

6 portioner som en förrätt.

Ingredienser:

Blåmusslor i saffran - en god & underbart vacker rätt.1 kg             Blåmusslor
1 msk         smör
2 st             schalottenlökar
2 st             vitlöksklyftor
1 dl             vitt vin
1 tsk           rödvinsvinäger
2 dl             vispgrädde
1/2 pkt       saffran
3 msk        persilja
2 msk        dragon
1/2 tsk        salt
Svarpeppar

Gör så här:

Tvätta musslorna.

Finhacka schalottenlök och vitlök. Låt löken bli mjuk i smöret i en vid traktörpanna. Det tar ett par minuter. Tillsätt musslorna, vitt vin och rödvinsvinäger. Låt musslorna sjuda under lock 3-4 minuter till de har öppnat sig.

Tillsätt grädde, salt, peppar, saffran och örter. Rör om ordentligt och koka upp och låt det sjuda ca en minut.

Servera i djupa talrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen!

BlåmusslorMusslor i saffranMusslor i saffran - upplagda på tallrik att njuta.

Etiketter: , , , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. […] av After Eight Morotssallad med citron- och harissadressing Mortadellarullar Mozzarella in carrozza Musslor i saffran […]

  2. […] musslor är ju så gott och hemma har vi gjort musslor i saffran efter att ätit det på Capri Due, vanliga vinkokta blåmusslor och till sommaren grillade […]

  3. […] med saffran: saffransgalette, saffranssnäckor, lussekatter. Och för dem som har saffranmania: musslor i saffran, risotto alla Milanese med tryffel & bräckt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: