Söt, salt, stark och syrlig asiatisk marinad till kött

Den här marinaden passar alldeles utmärkt till fläskkött. Dels hel fläskkarré men också till revbensspjäll och kamben. Den är sötsaltstarksyrlig och när man har marinerat köttet så sparar man marinaden och använder den som sås när det är dags att äta. Värm den i en kastrull innan det är dags att äta.

Ingredienser

1,5 dl japansk soja
0,5 dl mörk sirap
0,5 dl vit eller ljus sirap
1 dl sweet chili sauce
0,5 dl ketjap manis (söt soya)
1 tsk sesamolja
1 msk färsk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 röda chili, finhackad
2 msk finhackad basilika
2 msk finhackad mynta

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i marinaden, minst fyra timmar men helst ett dygn.

Häll över marinaden i en kastrull innan köttet grillas på grill eller i ugn. Koka upp marinaden och servera som sås. Red eventuellt med lite maizenaredning. eller låt marinaden koka ihop så att den blir tjock. En smaksak!

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. […] som jag berättar om här. I det här fallet så får de en helt annan touch. De marineras med en mycket smakrik asiatisk marinad som jag har använt i några olika […]

  2. […] mandelsås Mandelmassa Mandel pannacotta Mandlar från Barcelona Mango- & hallonsmoothie Marinad – asiatisk, söt, salt, stark och syrlig till kött Marinad & glaze med jultouch till revbensspjällen Marsalakokta körsbär med ägg av panna […]

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: