Varför grilla revbensspjäll när man kan grilla kamben? Det är ett självklart val för mig. Kambenen har mer kött, mindre brosk och passar ännu bättre på grillen! Iväg med er och köp kamben – finns det inte på er lokala mataffär så be dem ta hem dem. Låt dem inte lura er att ta revben en gång till…
2-3 portioner.
Ingredienser:
Kamben ca 1 kg
Chili Rub 1 sats (se recept här)
Honungs Glaze ca 1 dl
Ev salt
Gör så här:
Gnid in kambenen med Chili Rub och låt stå 30-60 minuter. Under tiden tänder du grillen och låtar briketterna bilda en fin och het glöd. Jag använder en grill med lock och det kan ju rekommendera inte bara till den här rätten. Det blir generellt sett en bättre grillsmak när man kan lägga på ett lock medan du grillar.
Grilla kambenen på medelhög värme ca 2 minuter per sida med locket på. Vänd 4-5 gånger så att de får totalt ca 10 minuters grilltid.
Nu ska Glazen appliceras på kambenen. Börja med att flytta kambenen ut från centrum av grillen så att värmen inte är lika hög. Fördela Glazen över kambenens bägge sidor med en pensel. Grilla ytterligare tre minuter med locket på. Vänd kambenen, applicera mer glaze och låt de grillas tre minuter till.
Skär upp kambenen när de ska serveras. Njut! Eventuellt kan det behövas lite mer salt.
Till den här rätten använde jag en färdig honungsglaze med smak och ingefära och citron. Den smakade utmärkt men antagligen hade det varit ännu godare med en hemgjord med det blir nästa gång!
Etiketter: mat, recept, grillade kamben, grillade revbensspjäll, kamben, revbensspjäll, grillat.
Filed under: Grillat, Kött | Tagged: fläskkött, fläskrätt, fläskrätter, grillade kamben, grillade revbensspjäll, Grillat, kamben, kött, kötträtt, kötträtter, mat, middag, recept, revbensspjäll, varmrätt, varmrätter |
[…] Kamben istället för revbensspjäll är det självklara valet för mig som jag berättar om här. I det här fallet så får de en helt annan touch. De marineras med en mycket smakrik asiatisk […]
[…] Kaffeglasyr till brownie Kaffekräm Kall kaffedrink Kalvfond Kalvfrikadeller med salvia i tomatsås Kamben, grillade Kamben i asiatisk marinad Kanelbullar Kantarellsmörgås Kantarellsås med konjak Karamelliserad […]