Det här är ett lite knaprigt tillbehör till kycklingrätter. Spara bara skinnet från kycklingbrösten i de fall du tar av det så kan det tillagas strax innan det ska läggas upp på tallrikar tillsammans med den andra maten. Kanske nedstucket i en potatispuré?
Ingredienser:
Skinnet från 4 kycklingbröst
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Dra ut skinnet försiktigt på en skärbräda och salta och peppra.
Värm en stekpanna med lite olivolja i. Lägg ned skinnen en och en i stekpannan med yttersidan av sinnet nedåt. De kommer att dra ihop sig och bli betydligt mindre men det är inte så mycket att göra något åt. Skinnet ska bli knaprigt så det behöver några minuter på ganska hög värme innan det är färdigt. Ta upp och servera!
Etiketter: mat, recept, kyckling, kycklingchips, tillbehör.
Filed under: Fågel | Tagged: fågel, fågelrätter, Kyckling, kycklingchips, kycklingrätter, mat, recept, Tillbehör |
[…] d´Espelette Kyckling med grönsaker på sizzling plate Kyckling på saltbädd Kyckling Salsa Verde Kycklingchips Kycklinggryta med oliver & körsbärstomat Kycklingleverpastej Kärleksmums Köttfärsbiffar, […]