Gott kryddsmör med knaprighet av rostade pinjenötter och med en härlig kryddkombination av koriander, spiskummin, vitlök och chili.
I originalrecepet i Jonas Borsséns kokbok Killen vid grillen är det 1 msk mald ancho eller en torkad ancho – blötlagd och urkärnad i kryddsmöret i stället för. Det blir också fantastiskt gott.
Super till papas..
4 portioner
Ingredienser
75 g smör
2 klyftor vitlök, finhackade
0,5 dl pinjenötter, rostade
1 krm Piment D’Espelette
0,5 tsk spiskummin, hela
0,5 tsk korianderfrön
0,5 tsk salt
Beskrivning
Mortla piskummin och korianderfrön. Ge pinjenötterna ett par stötar i morteln. Blanda ihop alla ingredienser till kryddsmöret.
Svep in i plastfolie och forma en rulle, kyl eventuellt. Eller lägg upp kryddsmöret i en skål.
Etiketter: mat, recept, kryddsmör, smör, tillbehör, pinjenötter, piment d’espelette.
Filed under: Kryddor | Tagged: aromsmör, kryddsmör, mat, Piment d'Espelette, pinjenötter, recept, smör |
[…] – Dulce de leche Korma Kreolsk kalops Kryddig couscous Kryddsmör med afrikansk touch Kryddsmör med pinjenötter, chili, koriander… Kryddsmör med vitlök och persilja Kräftstjärtar i dillkryddad syrlig sås (pastasås) Krämig […]