Senapsslungad rosenkål – gräddstuvad kokt brysselkål med smak av fransk senap.
Senapsslungad rosenkål är gott till en stekt riktigt blodig biff skuren i i något tunnare bitar, till bacon eller fläsk och kan ätas som tillbehör till fläsk eller fläskkarrékotlett med potatis. Det är en ganska stabbig rätt så matlagningsgrädde skulle göra den något lättare, men den är mycket god så här.
Gräddstuvad rosenkål med bacon är en annan god maträtt med brysselkål och gillar man stuvad kål, ja då gillar man nog gräddstuvad grönkål, så kallad långkål.
Rosenkål – låter klart vackrare än brysselkål…
4 portioner som tillbehör
Ingredienser
500 g rosenkål
25 g smör
5 st schalottenlökar, skivade
2 dl vispgrädde
2 msk dijon senap
salt
svartpeppar
Beskrivning
Skölj brysselkålen & ta bort fula blad.
Koka upp lättsaltat och vatten, lägg i brysselkålen och låt koka i cirka 10 minuter. Sila av brysselkålen i durkslag.
Fräs löken mjuk i smöret, slå på grädden och låt långsamt koka ihop i cirka 10 minuter. Tillsätt senap. Smaka av med salt & peppar.
Vänd ner brysselkålen och servera direkt.
Etiketter: mat, recept, senapsslungad rosenkål, rosenkål, brysselkål, kål, stuvning.
Filed under: Grönsaker, Svenskt | Tagged: brysselkål, grönsaksrätter, kål, mat, recept, rosenkål, senapsslungad rosenkål, stuvning |
[…] ärtor & bondbönor Brylépudding – Creme caramel Brysselkål gräddstuvad med bacon Brysselkål, senapsslungad Bönor med zucchini & […]
[…] om och förutom att bara koka brysselkål är följande gott: brysselkål gräddstuvad med bacon, senapsslungad brysselkål samt gräddstuvad grönkål s.k. […]
[…] om och förutom att bara koka brysselkål är följande gott: brysselkål gräddstuvad med bacon, senapsslungad brysselkål samt gräddstuvad grönkål s.k. långkål. Stuvad vitkål till fläskkarré är en […]