Vi äter gärna revbensspjäll året om och då ska de naturligtvis finnas med på julbordet också. Så här tänker vi marinera våra revbensspjäll i år!
Ingredienser
1,5 dl japansk soja
1,0 dl mörk sirap
1 apelsin
1 msk färsk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk hel svartpeppar
5 st kryddnejlikor
1/2 kanelstång
1 stjärnanis
1 lagerblad
2 msk finhackad mynta
Gör så här:
Krossa svartpeppar, kryddnejlikor, kanelstång och stjärnanis i en mortel. Riv det yttersta av skalet från apelsinen samt pressa ur saften från apelsinen. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i marinaden, minst fyra timmar men helst ett dygn.
Häll över marinaden i en kastrull innan köttet grillas på grill eller i ugn. Koka upp marinaden och servera som sås. Red eventuellt med lite maizenaredning. eller låt marinaden koka ihop så att den blir tjock och kan penslas på revbensspjällen i samband med serveringen.
Etiketter: mat, recept, marinad, marinadsås, sås, julmarinad, revbensspjäll, julrecept, julmat, julbord.
Filed under: Såser | Tagged: glaze, julbord, julmat, julrecept, marinad, marinadsås, mat, recept, revbensspjäll, sås |
[…] Mango- & hallonsmoothie Marinad – asiatisk, söt, salt, stark och syrlig till kött Marinad & glaze med jultouch till revbensspjällen Marsalakokta körsbär med ägg av panna cotta Marsalasky Marsalasås Marsipan Marsipankulor, […]
[…] lästa Marinad och glaze med jultouch till revbensspjällenÄlgköttbullar med rosmarin, enbär och grönpepparMått, omvandling för utvalda […]
[…] den ena var gravad med ingefära, koriander & lime – en gammal favorit, revbensspjäll en marinad & glaze med jultouch, trillade älgfärsbullar… Jag bakade olika sorters saffransbröd och mjuk pepparkaka som vi […]